Share with:


בשרי

אופן הכנה

לבצק:
3 כפות שמן
כ- 3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות מים רותחים
1 ביצה
1. להכניס את כל מרכיבי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה – הבצק צריך להתגבש לכדור גמיש וחלק, במידה והוא דביק מידי, להוסיף קמח. (ניתן ללוש בידיים)
2. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה.

למלית:
500 גרם בשר טחון עם מעט שומן
1 בצל ג ד ו ל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות (ניתן לוותר)
מלח
פלפל שחור טחון
פלפל צ'ילי (ניתן לוותר)
1 ביצה (תלוי בסמיכות התערובת שיוצאת)
1. לטגן את הבצל הקצוץ והשום,
2. להוסיף את הבשר הטחון והתבלינים ולערבב שהבשר יתבשל.
3. להעביר את מלית הבשר למסננת, ולהשאיר בצד ל – 15 דקות לסינון הנוזלים וצינון.
4. רק אם המלית יוצאת מפוררת מידי, או יבשה (אין מספיק שומן בבשר), ניתן להוסיף שמן או להוסיף ביצה לאחר שהתערובת מצטננת – העיסה אמורה להיות במצב שבו ניתן להרים כפית גדושה בקלות.

רוטב עגבניות
6 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות לקוביות קטנות (לחרוץ את העגבניות, להשרות במים רותחים כמה דקות, לסנן ולקלף)
1 בצל קטן קצוץ דק
3 שיני שום פרוסות
שמן זית
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כוס מים
מעט סוכר
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה
פלפל צ'ילי (אופציה)
בזיליקום (אופציה)

1. מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
2. מוסיפים את השום ומטגנים מעט
3. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות, מערבבים ומטגנים מספר דקות
4. מוסיפים את שאר התבלינים וכוס מים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה מכוסה חלקית כחצי שעה.

ההרכבה:
1. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק, על משטח מקומח, לעלה דק
2. קורצים עיגול של 7 ס"מ בערך ומרדדים אותו עד שהופך לדק אך לא נקרע
3. ממלאים כל עיגול בכפית גדושה של בשר
4. מרטיבים במעט מים את שולי הבצק, מהדקים היטב ומקפלים לכיסון כפי שמופיע בתמונה.
5. מרתיחים מים + 1 כף מלח בסיר גדול
6. מבשלים 10-12 דקות כשהכיסונים צפים.
7. מגישים על רוטב העגבניות (לי יש את השריטות שלי – כוסברה והרבה צ'ילי חריף) אך ניתן להוסיף בזיליקום
בתאבון

כיסוני בשר ברוטב עגבניות_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
יעל לויספר המתכונים של
מתכון של

יעל לוי

13 מתכונים