Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)

החומרים:

2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 שקית וניל
2\1 1 כוסות סוכר
גרידת קליפה מ-2 תפוזים
מיץ מ- 2 תפוזים
8 ביצים L
4\3 כוס שמן
2\1 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס
2\1 כוס אגוזי מלך גרוסים גס


אופן ההכנה:

להפריד ביצים לשתי קערות..
לקערה אחת להכניס את החלבונים ולהוסיף מחצית מהסוכר בהדרגה
ולהקציף עד קבלת קצף יציב.
בקערה שנייה לערבב את החלמונים עם יתר הסוכר לקציפה בהירה ולהוסיף גרידת התפוז, את השמן להזליף בהדרגה, תוך כדי ערבול.
להוסיף בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה, וניל ומיץ תפוזים לתערובת החלמונים ולערבב לעיסה אחידה.
להוסיף את קצף החלבונים אל עיסת הבצק בתנועות קיפול.
לצקת את התערובת לתבנית מלבנית גדולה משומנת או שתי תבניות קטנות
ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ- 50 דקות
או עד שהעוגה אפויה ומקבלת צבע שחום בהיר.

להעשרת העוגה
לצנן ולפזר מעל העוגה אבקת סוכר..

או ציפוי- זיגוג סוכר

100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים רותחים
1 טיפה לימון
לערבב הכל יחד ולמרוח מעל העוגה
ומעל לפזר אגוזים גרוסים קלויים

כל הזכויות שמורות C