Share with:


חלבי

אופן הכנה

לקלתית:
100 גר' חמאה רכה
1 חלמון
שקית סוכר וניל
כף סוכר
כוס קמח לבן

למלית:
תפוח עץ שלם מבושל 10 דק' בסיר עם מים רותחים ופלחי לימון וחצי פית קינמון
3/4 כוס קמח תופח
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
כפית שטוחה נס קפה
קורט מלח
קורט ציפורן (לא חובה)
50 גר' חמאה רכה
1 ביצה

הכנה:
נתחיל בקלתית:
1. בקערה מערבבים חמאה עם סוכר, סוכר וניל וקמח עד למרקם פירורי (עד כמה שאפשר כי החמאה אינה קרה)
2. מוסיפים את את החלמון ומאחדים לבצק נוח ונעים למגע.
3. משטחים את הבצק ע"ג תבנית נמוכה שמתאימה לפאי/טארט מחוריים במזלג ומכניסים להקפאה כשעה או לקירור במשך שעתיים לפחות.
4. מחממים תנור מראש ( זה שלב חשוב ביותר ע"מ שהתחתית תאפה כראוי ולא תאבד צורה) ואופים בתנור חם 180 מעלות עד שהחלק העליון של הקלתית מזהיבה (כ-10 דקות)
5. מוציאים, מניחים לה להתקרר ועוברים למלית.

להכנת המלית:
1. בקערה טורפים חמאה עם סוכר, דבש, וביצה.
2. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב.
3. חותכים את תפוחי העץ שבישלנו בתחילה דק ומניחים מעל (מי שרוצה לקשט בשקדים/אגוזים זה הזמן)
4. אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות עד צלית נאפת כראוי (כ-30 דק')

טארט דבש ותפוחים
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים