Share with:


חלבי

אופן הכנה

סירה מבצק שבתוכה נאפים גבינות טובות ומעל ביצה מהמטבח הקווקזי
ארוחת בוקר טעימה

זמן הכנה בערך 20 דקות

מצרכים:
לבצק:
250 מ"ל חלב חם
3 כפות שמן
10 גרם שמרים יבשים(כף)
600-700 גרם קמח
כפית מלח(בלי גבעה או לפי הטעם)

למילוי:
400-500 גרם גבינה קשה כמו צהובה ,פרמזן ועוד(מומלץ לעשות מיקס גבינות צהובות)
400-500 גרם בולגרית או כל גבינה דומה לבולגרית
50-60 גרם חמאה
4-5 ביצים

אופן הכנה
1-בקערה שמים חלב ושמרים ומערבבים טוב כשהשמרים נמסו בחלב מוסיפים מלח ומערבבים ומוסיפים 3 כפות שמן מערבבים ומוסיפים חלמון מביצה אחת(לא לזרוק תחלבון נצטרך אותו בהמשך) ושוב מערבבים ואז מוסיפים קמח ויוצרים בצק לשים עד שהבצק נפרד מהדפנות שלו מכסים בניילון נצמד או מגבת ושמים בצד
2-מגרדים תגבינות (בכל מנת חצ'פורי צריך להיות 250 -300 גרם גבינה) ולתערובת הגבינה מוסיפים תחלמון ומערבבים (אם תערובת הגבינה לא מספיק שומנית מומלץ להוסיף טיפה חמאה )ולהוסיף טיפה חלב (זה נותן לתערובת המילוי עסיסיות ואוריריות)ומערבבים
3-לחלק תבצק לחלקים שווים ולרדד לעיגול
4-למרוח כל עיגול בצק מרודד בתערובת הגבינה (אפשר למרוח באמצע רק ואפשר למרוח על כל הבצק יוצא יותר טעים) בקצוות לא למרוח הרבה כי אחרי זה יהיה קשה לקפל
4-מקפלים 2 קצוות אחד לשני ובאמצע משאירים רווח ותקצוות הצדדים מהדקים
5-מורחים בביצה תבצק ואופים כ6-8 דקות ומוציאים עושים חור קטן לביצה שופכים פנימה ביצה ומכניסים לעוד דקה דקה וחצי לתנור (מי שלא אוהב כל כך תחלבון של הביצה אפשר לשפוך רק תחלמון של הביצה
6-מוצאים שמים על צלחת מוסיפים קובית חמאה על הגבינה(המאפה חם אז החמאה תמס בצורה יפה מקשטים בבצל ירוק ומגישים לצד ירקות
טיפ -קווקזים לימדו אותי איך לאכול נכון חצ'פורי קורעים תקצוות טובלים בביצה אוכלים ואז אוכלים עם מזלג

בהצלחה

מרינה בריילובסקי

חצ'אפורי
מרינה בריילובסקיספר המתכונים של
מתכון של

מרינה בריילובסקי

9 מתכונים