Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

קינוח קל וטעים במיוחד לראש השנה – שטרודל תפוחי עץ אישיים ויפים מבצק עלים שניתן להגיש לכל אורח מבלי להתלכלך. רעיון נהדר לאירוח מושקע בראש השנה. ניתן להכין פרווה או חלבי.

מצרכים
300 גרם בצק עלים מוכן

למילוי השטרודל:
תפוח עץ אדום
תפוח עץ ירוק
כפית ממיץ לימון טרי
קורט קינמון
כף סוכר חום
תמצית וניל
25 גרם חמאה / מחמאה לשטרודל פרווה

הכנה
במחבת רחבה נמיס את החמאה.
נחתוך את תפוחי העף דק דק ונוסיף למחבת לאחר המסת החמאה.
נוסיף גם תבלינים ונערבב בעדינות.
נמשיך לטגן כ 2-3 דקות עד שהתפוחים מתרככים ונסיר מהאש.
מבצק העלים המוכן נקרוץ כ-16 צורות בקוטר של 5 ס"מ. כל צורה שנבחר.
נמלא ב-8 יחידות מתערובת תפוחי העץ המוכנה, ככף מן התערובת.
נסגור בעזרת יחידת בצק נוספת שנניח מעל למלית. נהדק את קצוות השטרודל בעזרת מזלג.
נאפה את השטרודל בתנור חם 180 מעלות, על תבנית מרופדת בנייר אפייה כ-10 דקות, עד שהמאפים משחימים

חלת דבש וצימוקים עגולה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים