דלג לתוכן
חיתוכיות בננה שוקולד מקמח כוסמין ממותקת עם סוכר תמרים ומעל הכל יש מלא קרמלו_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
פרווה עוגות פרווה
אופן הכנה
- כמה טעים!
מחממים תנור ל- 170 מעלות
משמנים ומרפדים בניר אפייה (גם הוא משומן) תבנית מרובעת 20 על 20
בקערה מועכים ממש טוב 4 בננות בשלות
מוסיפים:
1/2 כוס סוכר תמרים (אפשר גם סוכר חום, דמררה, קוקוס, לבן)
2 כוסות קמח כוסמין (אפשר חיטה רגיל)
1/4 כוס שמן ניטרלי (זרעי ענבים/קנולה)
1/2 כוס חמאת קשיו (או שקדים או בוטנים או פשוט עוד שמן)
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית הל
1/2 כפית ג׳ינג׳ר (תבלין יבש)
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
מערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה (הימנעו מערבוב יתר- כמה גושים זה בסדר)
מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
מקפלים פנימה
מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים
אופים 20-22 דקות
קיסם ייצא עם פירורים לחים
מצננים לחלוטין
מעל מורחים מלא קרמלו (או כל ממרח אחר שבא לכם, מייפל, סילאן, אבקת סוכר או בלי כלום)
נשמרת 3 ימים בטמפרטורת החדר מכוסה היטב
↑