Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

2כוסות גרגירי חומוס יבשים
2שיני שום
1כף מלח דק
1כוס טחינה גולמית
פטרוזיליה קצוצה
1 1/2מיץ לימון בינוניים לפי הטעם
טרי
1/3כפית כמון טחון לפי הטעם

משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם הרבה מים.
מסננים את הגרגרים מהמים ומשרים במים טריים לעוד 3 4 שעות
מסננים שוב את הגרגרים מהמים ומעבירים לסיר גדול מלא במים, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד ריכוך מלא. מצננים ושומרים את מי הבישול.לא חובה.
מעבירים את גרגרי החומוס ומי הבישול לשים מייםה בהדרגה עד למר קם הרצוי טוחנים 2-5 דקות למרקם חלק.
מוסיפים את הטחינה, הלימון והכמון. פטרוזיליה מערבבים טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.לפי טעמכם תקנו ושפרו תיבול .