Share with:


פרווה

אופן הכנה

קוראים לזה "ג'ראדק" או "גאוורג" סוג של פיתה יבשה קרנצ'ית מהמטבח העיראקי….מאז ילדותי ועד היום מכינים את זה לכבוד יום כיפור ע"מ לא להכיבד על הקיבה וגם בסיום הצום זה קל יותר מלחם….לאחר האפיה לאחסן בשקית מבד (או ציפה של כרית שלא בשימוש)

1 ק"ג קמח רגיל
כף וחצי שמרים יבשים ,
1 כף מלח,
1 כפית סוכר.
1/3 כוס שמן .
3 כוסות מים פושרים, שומשום לקישוט….הכל מדוד בכוס מדידה.

אופן ההכנה:
לתוך קערת המיקסר להכניס את כל החמורים ללוש לקבלת בצק חלק כ- 4 דקות …להתפיח כשעה…
לשמן את הידיים ,להכין כדורים כ- 22 יחידות ,לטבול בשושמשום ולטבול בקמח …ולבזוק קמח על השיש ולרדד לעלה דק…

לאפות בסיר גריל כדקה מכל צד…(מי שלא מיומן רצוי לעבוד בשניים.)

ג'ראדק-פיתה יבשה קרנצ'ית מהמטבח העיראקי
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

217 מתכונים