Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק:
3 כוסות קמח תופח מנופה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
גביע שמנת חמוצה.

למלית:
350 גרם אגוזי מלך (או אגוזים לבחירתכם) קצוצים גס
250 גרם צימוקים לבנים
קליפת לימון מגורדת מ-2 לימונים
6 כופות דבש.

מחית:
500 גרם ערמונים או ממרח תמרים או על ממרח אחר

הכנת הבצק:
במיקסר שמים את הקמח, חמאה וגביע שמנת החמוצה ומערבלים להיווצרות בצק. ומאחסנים את הבצק במקרר למשך 3 שעות.
למלית: סמים בקערת את כל מרכיבים המלית פרט לממרח הערמונים ומערבבים היטב.
אחרי שהבצק התקרר מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים, משטחים את הבצק ומורחים רבע מכמות המלית ומפזרים מעליו את המחית הערמונים.ומגלגלים לרולדה ושמים בתבנית וחורצים על רולדה חריצים ואופים במשך 35 דקות (180 מעלות – לחמם מראש את התנור לפני הכנסת הרולדה) עד להזהבה.נותנים לגלילות להתקרר, פורסים ומפזרים אבקת סוכר…

גלילת אגוזים עם מחית ערמונים או כל מילוי אחר
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים