Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:
1 חבילת בצק פילו של מעדנות מופשר לילה במקרר.
הכמות שיצאה לי: 10 סיגרים ו 9 שושנים.

למילוי של הפירה:
5 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה.
בצל גדול קצוץ ומטוגן עם מעט שמן עד להזהבה.
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט כורכום.
מערבבים הכל היטב ומניחים בצד לצינון.

למילוי של בשר טחון:
250 גר בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
רבע כפית בהרט
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חופן צנוברים קלויים

אופן הכנת הבשר:
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה,
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו , מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה שתיים.
מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש.
מניחים בצד לצינון.

אופן ההכנה:
שימו לב- כשעובדים עם פילו תמיד לדאוג שיהיה מכוסה במגבת לחה אחרת זה מתייבש ונשבר .
לוקחים עלה פילו ומרססים היטב בשמן.
מפזרים מעל קצת פירורי לחם ומניחים מעל עלה פילו נוסף, מרססים שוב ומחלקים את העלה ל-4 ,כל רבע זה סיגר.
מניחים בכל רבע עלה פירה ומעל קצת בשר טחון,מקפלים קצת מהשוליים כלפי פנים ומגלגלים לסיגר ומררסים עוד קצת שמן.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.

לצורה של השושנים;
לוקחים עלה פילו, מרססים בשמן ומתחילים לסובב מהאמצע של הבצק בתנועה סיבובית עד הסוף, שמים מילוי באמצע וסוגרים את הדפנות מעל המילוי ואז הופכים ומקבלים צורה של שושנה.
מרססים מעל עוד קצת שמן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו עד להזהבה יפה.

בצק פילו במילוי פירה עם בצל ובשר טחון
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים