Share with:


צמחוני טבעוני פרווה

אופן הכנה

למעטפת
4 בצלים
מים רותחים

למילוי
2 כוסות אורז
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
לימון – קליפה ומיץ
1 רסק עגבניות
פטרוזיליה קצוצה

תבלינים:
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, כף סוכר, חווייג' למרק, פפריקה מתוקה (אפשר גם מעט פפריקה חריפה)

לרוטב
2 כוסות מים רותחים
2 עגבניות גדולות קלופות ופרוסות לפרוסות בינוניות
חלקי הבצל המיותרים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה אדומה מתוקה
שזיפים יבשים מגולענים אחרי השריה קצרה במים חמים ומסוננים
1.5 כפות סוכר חום
3 כפות שמן
מיץ מלימון אחד
כף אבקת מרק עוף

ההכנה:
1. מקלפים את הבצלים, חורצים אותם בצד אחד לכל האורך עד למרכז הבצל, להניח במים חמים על אש בינונית ולבשל כ-7 דקות, לסנן היטב ולהפריד לגלדי בצל שלמים.
2. המילוי – לטגן את הבצל עד לשקיפות. להוסיף את האורז ולטגן מעט.
להוסיף את שאר מרכיבי המילוי ולבשל 10 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז עשוי חצי בישול. לצנן היטב.
3. למלא את גלדי הבצלים באורז בעדינות על מנת לא לקרוע את המעטפת ולסגור. (את חלקי הבצל שלא ניתן למלא, לשמור להמשך הבישול)
4. בסיר שטוח ורחב לסדר את פרוסות העגבניות ואת כל חלקי הבצל שנותרו
5. לסדר את הבצלים הממולאים מעל העגבניות והבצל, לפזר מעל את השזיפים המסוננים
6. להניח מעל צלחת חסינת חום וללחוץ מעט על הממולאים
7. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב בקערה נפרדת ולשפוך מצידי הסיר
8. לנענע את הסיר כך שהרוטב יעטוף את כל הבצלים הממולאים
9. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד לאידוי הרוטב (מידי פעם להזיז את הסיר כך שהרוטב יעטוף את כל הבצלים)
10. אופציה – לחמם תנור לגריל בחום גבוה מאוד ולהשחים את הבצלים הממולאים מלמעלה כ-3 דקות (להיזהר מייבוש של הממולאים)

בצלים ממולאים באורז ברוטב חמוץ מתקתק– צמחוני/טבעוני_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
יעל לויספר המתכונים של
מתכון של

יעל לוי

13 מתכונים