Share with:


פרווה

אופן הכנה

מכינים בצק מקדים, פשוט מאוד- (לא להיבהל ולא להתעצל- חצי דקה עבודה בלחץ)
בקופסא קטנה מערבבים 1/2 כוס קמח לבן, חצי כוס מים מינרלים וקורט שמרים יבשים.
משאירים לקופסא פתח קטן לכניסת אויר ומניחים על השיש במקום מוצל.
הבצק המקדים אמור להישאר לפחות 8 שעות ועד 24 שעות לפני שהוא נכנס לבצק, מידי פעם מערבבים.

לבצק:
3 כוסות ורבע קמח לבן
2 כפות סוכר
כפית שמרים יבשים
2 כפות שמן
חצי כף מלח
כוס מים
בצק מקדים.

לסירופ:
2-3 כוסות מים (+חצי כוס סוכר לבייגלה מתוק)

לציפוי:
2 כוסות שומשום

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
2. מוסיפים שמן, מים, בצק מקדים ומערבבים לאיחוד חומרים, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דק'.
3. מעגלים יפה את הבצק ומכסים במגבת לחה. (להרטיב ולסחוט) והולכים לנוע שעה 😉
4. לאחר שהצק שלנו נח, אנחנו שמים 2-3 כוסות מים בסיר (מי שרוצה בייגלה מתוק שמה בסיר 3/4 כוס סוכר) ומביאים לרתיחה. אני באופן אישי הכנתי חצי מתוק וחצי רגיל.
5. מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים, מותחים כל כדור ועושים חור באמצע בעזרת האצבעות ועם ידיים רטובות.
6. מכניסים לסיר ומבשלים על אש בינונית כל בייגלה 2 דקות מכל צד, טובלים בצלחת עם שומשום ומניחים ע"ג תבנית אפייה.
7. אופים בתנור שחומם מראש 190-200 מעלות 10 דקות או עד להזהבה.
8. מוציאים ובורחים מהבית

בייגלה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים