Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים
קילו קמח
חצי קוביות שמרים
כף וקצת מלח
חצי כפית סוכר
מים פושרים 2 וחצי כוסות(חד פעמי קר) אם יש צורך מוסיפים

ההכנה
בקערת מיקסר שמים את המים והשמרים והסוכר
ומערבבים .
1-מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
על משטח עבודה מעבדים את הבצק ממש משחקים איתו(אפילו איגרוף??).
משמנים מעט קערה ושמים להתפחה עד להכפלה.
2-מוצאים על משטח עבודה מורדים נפח מרדדים מכפלים משני הצצדים ושוב מקפלים את החלק שנשאר ומכניסים שוב להתפחה עד להכפלה(ראו תמונות).
3- מורדים נפח חוצים את הבצק ל6 יחידות או 8
מגלגלים על משטח עבודה ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה(מי שיש לה תבנית לבגט מקמחת מעט את התבנית ואז שמה) ושוב מתפחים.
4-אחרי ההתפחה האחרונה בסכין חדה חורצים 3 או 4 תלוי באורך על הבגט.
מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות כ30 דקות או עד שהבגט זהוב יפה.

בתאבון.
טיפה לשים קערה עם מים בתחתית התנור האדים נותנים קרספיות לבגט..

בגט
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים