Share with:


בשרי

אופן הכנה

1 שקית ראשי ארטישוק קפואים

למלית הבשר:
3/4 ק"ג בשר טחון
מלח
1 כפית פלפל לבן טחון
1/2 כפית תערובת תבלינים ראס אלחנות (אפשר כל תערובת תבלינים מועדפת)
1 בצל מגורר גס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה בשמן (אפשר פפריקה רגילה)
1/2 כפית פפריקה חריפה
שמן
1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 חבילת כוסברה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
מלח

לרוטב:
3 כפות שמן מעורבב עם כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח
1 כף אבקת מרק עוף
מים רותחים
2 שיני שום קצוצות
מיץ מחצי לימון
1/2 קופ' גרגרי חומוס משומרים, מסוננים ושטופים היטב או כוס גרגרי חומוס מבושלים.
2 שומר קטנים, חתוכים לרבעים
עלי סלרי או כרפס חתוכים לרצועות של 10 ס"א ומורתחים פעם אחת

אופן ההכנה
1. מרתיחים את הארטישוק במשך 3 דקות, מסננים ומצננים מעט.

2. מטגנים את הבצל בכפית שמן עד לשקיפות ומצננים מעט.

3. מערבבים את כל חומרי המלית ביחד עם הבצל המטוגן. (מומלץ ללוש כמה שיותר – כך המילוי יוצא אוורירי)

4. יוצרים קציצות בשר שיתאימו לגודל התחתיות וממלאים את תחתיות הארטישוק.

5. בסיר שמים את גרגרי החומוס, השומר החתוך, הכרפס/סלרי, שיני השום הקצוצות ושופכים מעל הכל את תערובת השמן האדום.

6. מניחים מעל הירקות את הארטישוק הממולא.

7. בקערה נפרדת מערבבים כ- 5 כוסות מים רותחים + מרק עוף + מיץ לימון + מלח

8. שופכים את תערובת הנוזלים מצידי הסיר עד לגובה מחצית הארטישוקים (אם צריך, להוסיף מים חמים), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות עד שהארטישוק רך והרוטב מצטמצם.

9. ניתן להוסיף בסוף עוד מיץ לימון

ארטישוק ממולא בשר ברוטב גרגרי חומוס ושומר_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
יעל לויספר המתכונים של
מתכון של

יעל לוי

13 מתכונים