Share with:


בשרי

אופן הכנה

ירקות –
2 פלפל אדום מתוק – חותכים את הלמעלה ומרוקנים מהגרעינים
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני – חצוי לשניים מרוקנים את פנים תפוח האדמה בעדינות .
7 עגבניות תמר – חותכים את ראש העגבניות ומרוקנים את הפנים .
6 בצלי שאלוט – להוציא בעדינות את פנים הבצל
1 פלפל ירוק חריף – חותכים את החלק העליון

תערובת האורז –
1 וחצי כוסות אורז – שטוף ומסונן
1/2 קילו בשר עגל טחון
1/2 צרור פטרוזיליה – קצוצה
1 בצל בינוני – מגורר
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
מלח
3 כפות שמן
מחממים שמן מוסיפים את האורז מטגנים דקה תוך ערבוב מוסיפים מים ותבלינים מערבבים, מבשלים חצי בישול ומסירים מהאש , להוסיף את הפטרוזיליה ,הבשר והבצל מערבבים היטב לתערובת אחידה ..

רוטב –
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מיץ לימון
4 כוסות מים
2 שיני שום כתוש
2 כפות שמן
מלח
2 כפות מיץ לימון טרי

הכנה –
קוצצים את פנים העגבניות ואת פנים תפוחי האדמה שרוקנו מעבירים לקערה מוסיפים שום , מיץ לימון ,שמן ,רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב , מוזגים לסיר את התערובת מביאים לרתיחה על להבה גבוהה .
ממלאים רק חצי מתפוח האדמה וסוגרים עם החצי השני , ממלאים את שאר הירקות סוגרים עם הלמעלה של כל ירק ומסדרים בסיר הרוטב מנמיכים את הלהבה מבשלים 30 דקות ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות 30 דקות ,מעלים לחום הכי גבוה בתנור לעוד 10 -12 דקות.

תערובת ממולאים
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים