Share with:


חלבי

אופן הכנה

מאפה סירה על בסיס שמרים
ממולא 4 סוגי גבינות .וביצת עין
בקערה
300 גרם גבינה מוצרלה
300 גרם גבינת חמד
300 גרם גבינת סולגוני
300 גרם גבנת כנען
ביצה 1
כף קמח
לעררבב את כל הגבינות לעיסה אחידה להוסיף ביצה וקמח לערבב היטב
להכניס לקירור על הכנת הבצק למילוי
לבצק
קילו וחצי קמח
לפי הצורך מים פושרים
כף וחצי שמרים
כוס שמן
כף מלח
חצי כף סוכר
ללוש את כל חומרי הגלם
להתפיח כ40 דקות במקרר
לאחר מיכן לחלק לכדורים שווים ללוש ולהניח בצד למספר דקות לכסות בניילון
(אני עושה 150 גרם כל כדור יוצא אצרולי גדול)
את הבצק טובלים בקמח משתי התדדים ומרדדים לצורת אליפסה
מניחים על משטח עבודה נקי
משטחים גבינה על הבצק כולו ומגלגלים משני הצדדים(כמו בתמונה )
מהדקים את הקצוות משני הצדדים
עושים צורת סירה
מניחים חופן מוצרלה במרכז הסירה
מכניסים לתנור שחומם מראש 170° למשך 10 דקות לאחר מיכן להוציא בעדינות לשבור ביצה במרכז המאפה ולהכניס לתנור לעוד כ5 דקות
להוציא את המאפה למרוח חמאה בדפנות המאפה ולהניח קוביות חמאה במרכז המאפה

מתכוןמתכון

אצרולי מאפה גאורגי_מתכון של אורנה שונם – מאסטר מתכונים
אורנה שונםספר המתכונים של
מתכון של

אורנה שונם

34 מתכונים