Share with:


חלבי

אופן הכנה

אוזני המן במילוי ממרח תמרים ואגוזים

רכיבים:
לבצק:
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח לבן
2 חלמונים של ביצה
100 גרם אבקת סוכר
גרידת קליפת לימון מ-1/2 לימון
1-2 כפות חלב, במידה והבצק יבש מידי
1-2 כפות קמח, במידה והבצק דביק מידי
מעבד מזון/ מיקסר עם וו גיטרה
מערוך
נייליון נצמד
רינג/חותכן עגול בקוטר 8 ס"מ
תבנית אפייה ונייר אפייה

למלית:
1 קופסאת ממרח תמרים בטמפ' חדר או כל ממרח שאוהבים שתישתלב טוב עם אגוזים
1/2 כוס תערובת אגוזי המלך ופקאן
מעבד/קוצץ מזון או קרש חיתוך וסכין טובה לגריסת/שבירת האגוזים
קערת ערבוב וכף

ציפוי לפני אפייה:
1 ביצה טרופה
קערה קטנה ומברשת

קישוט:
אבקת סוכר – לא חייב

ההכנה:
1. הכנת הבצק:
מעבדים במהירות בינונית במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים, גרידת קליפת הלימון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפות חלב, ואם הוא דביק מידי מוסיפים 1-2 כפות קמח.
זהירות מעיבוד יתר.

2. עוטפים את הבצק בנייליון נצמד ומכניסים למקרר לפחות שעתיים להתייצבות.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מרדדים את הבצק הקר על משטח עבודה מקומח קלות – לעובי של כ-1/2 ס"מ.

5. חורצים עיגולים בבצק בעזרת רינג/חותכן בקוטר של כ-8 ס"מ, או בעזרת כוס.
אחרי הכנת העיגולים נשארו שאריות בצק, שניתן לחבר לעיגול בצק, לרדד ולהכין עוד אוזני המן, עד שכמעט לא נשאר בצק.

6.מכינים את המלית:
בעזרת קוצץ/מעבד מזון גורסים את האגוזים למרקם בינוני או שוברים בזהירות בעזרת סכין טובה על קרש חיתוך.
מכניסים את האגוזים וממרח התמרים לקערת ערבוב קטנה ובעזרת כף מערבבים ביחד לאחידות המרכיבים.

7. ממשיכים בהכנת אוזני ההמן:
באמצע כל עיגול בצק מניחים כפית נדיבה מהמלית, צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת צורות אוזני המן.

8. מניחים את אוזני ההמן המוכנות על תבנית תנור עם נייר אפייה במרווחים של כ-2-3 ס"מ בין כל אחד. מברישים אותם עם ביצה טרופה.

9. מכניסים לאפייה של כ-15 דקות, עד להזהבה קלה, הצבע צריך להיות בהיר יחסית.

10. מוציאים מהתנור ומצננים, אפשר לפזר אבקת סוכר למי שאוהב אחרי שהאוזני המן התקררו לחלוטין.

11. ניתן לאחסון את אוזני ההמן בקופסא אטומה בטמפ' החדר עד שבוע.

אוזני המן במילוי ממרח תמרים ואגוזים
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים