שניצל וינאי, נקרא באוסטריה בשמות "וינר שניצל" או במילה אחת "וינרשניצל", הוא שניצל דק העשוי מנתח גדול של בשר מצופה בפירורי לחם. השניצל הווינאי מהווה את אחת מן המנות המזוהות והמפורסמות ביותר של המטבח האוסטרי.
(מקור ויקיפדיה)
המתכון
1 קילו שייטל טרי פרוס לעובי 1-½ ס"מ (או כל חלק שמתאים לטיגון מהיר)
2 כוסות קמח
4 ביצים
4 כפות חרדל
½ כפית מלח
300 גרם פירורי לחם מוזהבים
100 גרם פירורי לחם לבנים
שמן לטיגון
לוקחים 3 קערות גדולות ורחבות:
אחת לקמח
אחת לביצים ולחרדל
ואחת לפירורי הלחם והמלח
עדיף לבקש מהקצב שיפרוס לכם דק. בכל מקרה כדאי לדפוק ולשטח בעדינות עם פטיש שניצל , זה עוזר גם לריכוך הבשר.
מצפים ראשית בקמח ומנערים עודפים.
מעבירים לביצים ודואגים לטבול מכל הכיוונים.
מעבירים לפירורי הלחם ומהדקים היטב בעזרת היד.
במחבת רחבה מחממים שמן חצי עמוק.
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
הוא ממש גדול אז שניצל אחד כל פעם.
מוציאים בעדינות למסננת.
🔥מומלץ להגיש עם חרדל איכותי ופלחי לימון 🔥
תהיו חברים ותנו לייק ❤️