Share with:


בשרי

אופן הכנה

600 ג"ר בצק עלים מופשר לילה במקרר
חלמון ביצה
שומשום

למלית
600 גרם בשר טחון לפי בחירה (אני עשיתי מתערובת של בקר+כבש+הודו)
שמן
1 בצל גדול מאוד או 2 בינוניים קצוצים דק
1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה
חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציה)
חופן כוזברה קצוצה דק (אופציה)
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור,אבקת מרק עוף, ראס אל חנות או בהרט או חוויג' למרק, מעט קינמון (אופציה), פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה(אופציה)

רוטב פטריות
1 קופסא פטריות קצוצות
1 כף אבקת מרק עוף מומסת בשני כוסות מים חמים
1 בצל קצוץ דק
1 כף גדושה קמח
מלח ופלפל שחור
1 כף סוכר
מיץ מלימון אחד

ההכנה:
1. לטגן את הבצל והשום עד להזהבה קלה
2. להוסיף את הבשר ולטגן עד שמשתנה צבעו והוא מבושל
3. להוסיף את שאר המצרכים והתבלינים לטגן עוד מספר דקות, להסיר מהאש, להוסיף את הפירה ולערבב היטב – לצנן את המלית לגמרי
4. לחמם תנור ל- 170-180 מעלות
5. לרדד את הבצק למלבן גדול מאוד ורחב
6. להניח את המלית הקרה במרכז ולחרוץ משני הצדדים פסים אלכסוניים (לפי הדוגמא)
7. לסגור את שני הקצוות השלמים של הבצק על הבשר משני הצדדים שלא יגלוש החוצה
8. להניח לסירוגין ובמהודק את הרצועות מצד ימין ומצד שמאל
9. לסגור את שתי הקצוות של הרולדה לצורה של טבעת
10. למרוח בחלמון ביצה ולפזר מעל שומשום
11. לאפות עד שמזהיב היטב
רוטב:
12. לטגן את הבצל הקצוץ עד לשקיפות
13. להוסיף את הפטריות הקצוצות ולטגן עוד מספר דקות, להוסיף מלח ופלפל
14. לפזר את הקמח מעל ולטגן עד שהכל עטוף בקמח (הקמח צריך להיטגן מעט על מנת לאבד את הטעם "הקמחי")
15. להוסיף את מרק העוף המומס במים חמים ולערבב היטב שלא יהיו גושים מהקמח
16. להוסיף את הסוכר ומיץ לימון ולבשל עד לדרגת סמיכות של רוטב. אם מסמיך מידי, להוסיף מעט מים.

רולדת בצק עלים עם בשר ברוטב פטריות_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
יעל לויספר המתכונים של
מתכון של

יעל לוי

13 מתכונים