Share with:


צמחוני חלבי

אופן הכנה

קציצות עסיסיות עם גבינה לאפייה וגבינת פרמזן, טעימות מאוד וכייפיות

רכיבים לכ-17 קציצות:
3 קישואים בינוניים מגורדים דק וסחוטים מנוזלים
2 ביצים טרופות
3/4 כוס פירורי לחם מוזהבים
1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת דק
250 גבינה לאפייה (השתמשתי בטוב טעם)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה מתוקה

אביזרים:
לטיגון:
מחבת לטיגון עם שמן לטיגון
צלחת עם נייר מגבת סופג

לאפייה:
תבנית תנור עם נייר אפייה

ההכנה:
1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים טוב ביחד לעיסה אחידה.
משאירים את התערובת למנוחה של כ-20 דקות.

2. במחבת מחממים טוב שמן לטיגון, יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כ-6 ס"מ ומניחים בזהירות במחבת.

3. מטגנים כל צד שהן מזהיבות ומתגבשות קצת, לוודא שהן לא נשרפות.

4. מניחים את הקציצות המוכנות בצלחת עם נייר סופג, ומשאירים למנוחה קלה לפני הגשה.

אפיית הקציצות בתנור:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות

2. יוצרים קציצות כגודל של כ-6 ס"מ מהתערובת ומניחים מרווחים קלים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות

3. מכניסים לאפייה לזמן של כ-20-25 דקות.
לוודא שהן מקבלות גוון זהוב, מתייצבות נהיות עסיסיות ולא מתייבשות.

4. מוציאים מהתנור ומשאירים מעט למנוחה לפני הגשה…

קציצות קישוא וגבינות – בטיגון או באפייה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים