Share with:


בשרי

אופן הכנה

בצל
2 כפות שמן
שקית אפונה וגזר קפוא, מופשר ושטוף.
תפוח אדמה גדול
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף אבקת מרק עוף

לקציצות:
קילו בשר טחון
תפוח אדמה
בצל
חצי צרור פטרוזיליה
3 שיני שום
כף שמן
חצי כף מלח
כפית פלפל שחור טחון
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
3 כפות פירורי לחם
ביצה
רבע כוס מים

קוצצים את הבצל קטן קטן ומטגנים כ-4 דקות.
מוסיפים את האפונה והגזר ומאדים 2-3 דקות.
בינתיים קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה לסיר, מערבבים ומאדים עוד דקה-שתיים.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ושופכים פנימה 2 וחצי כוסות מים רותחים. מערבבים ומנמיכים את האש.
מעבירים את הבשר הטחון לקערה. טוחנים את תפוח האדמה, הבצל, הפטרוזיליה והשום במעבד מזון, מוסיפים לבשר הטחון ומערבבים.
מוסיפים את השמן, התבלינים, פירורי הלחם, הביצה והמים ומערבבים היטב.
מכינים כדורים לקציצות , מכניסים בזהירות לסיר המבעבע.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.
בהצלחה ובתאבון 💖

לבשל מהמטבח של מומי, באהבה

קציצות עם אפונה_מתכון של טלי כהן שטרלינג
טלי כהן שטרלינגספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן שטרלינג

51 מתכונים