Share with:


בשרי

אופן הכנה

קילו כרישה (בערך 4-5 יחידות)
חצי ק"ג בשר בקר טחון
חצי כוס פירורי לחם
2 ביצים גדולות
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן, לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
מיץ מ 2 לימונים
חבילת עלי מנגולד
מלח ופלפל
כפית סוכר חום

אופן ההכנה :
קוצצים דק את הכרישה שוטפים היטב ומסננים
מחממים בסיר 4 כוסות מים מוסיפים את הכרישות ומרתיחים מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה עד שהכרישה רכה מסננים ושומרים את המים 3 כוסות בערך מקררים את הכרישה מוסיפים לבשר
ללוש היטב עד לקבלת עיסה חלקה מוסיפים ביצים, פירורי לחם (מצה), מלח ופלפל ומערבבים
מחממים שמן יוצרים קציצות ומטגנים עד להזהבה
מכינים רוטב
קוצצים רק את עלי המנגולד ללא הגבעולים שמים בסיר ביחד עם מיץ הלימון, עם הנוזל ששמרנו מבישול הכרישה מוסיפים מלח ואז מוסיפים את הקציצות שטיגנו מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-20 דקות, עד שהקציצות רכות ורוב הרוטב התאדה
טועמים ומתבלים במלח, פלפל וסוכר אם צריך.

קציצות כרישה ובשר ברוטב מנגולד_זהבה אבילחק
זהבה אבילחקספר המתכונים של
מתכון של

זהבה אבילחק

140 מתכונים