Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

קילו בשר בקר מ”ס 2 , [ליד הצלעות] או שריר(מוזה) לקוביות .
3 בצלים – חתוכים גס + פטריות טריות
4-5 שיני שום
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם חריפה ]
פלפל שחור גרוס טרי
גרידה מלימון אחד
1/2 כפית קימל – שלם
1/2 כוס יין אדום יבש
1-2 עלי דפנה
1/2 כפית אב’ פלפל אנגלי, כפית כוסברה יבשה
כף אב’ מרק בקר/בצל
2-3 כפות רסק עגבניות
2-3 עגבניות + פלפל אדום – מרוסקים = מוסיפים לרוטב.
מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמתם.

אני מבשלת נתח שלם בסיר לחץ, מכסה במים כ-50 דקות, מוסיפת, גזר, בצל, עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי, שן שום – ויש לנו גם ציר לרוטב.(רצוי להוציא את הבשר מהנוזלים, ולהשהות לילה במקרר להתמצקות, גם קל יותר לפרוס)
בסיר בנפרד/או למחרת, מזהיבים את הבצל בשמן משחימים אך לא לשרוף, מוסיפים שום, מעט מים, פפריקה מתוקה ומעט חריפה, פלפל שחור טרי, גרידת לימון, קימל, יין, עליי דפנה, פלפל אנגלי, מעט אב’ מרק בקר, מוסיפים את קוביות הבשר המושחמות לרוטב, מוסיפים רסק עגבניות מעט, מכסים את הסיר, עדיף לאפות בתנור ב-180 מעלות שעה וחצי עד שעתיים…..יוצא חום שוקולד וטעים
לאחר שעתיים בתנור (אני גילה הוספתי):
2 תפוחי אדמה חתיכות
בטטה אחת חתוכה
גזר אחד גדול, כוס אפונה קפואה..
המשכתי לבשל בתנור עוד כשעה או עד לריכוך הירקות..יצא מעדן

גולש ביין אדום לפי מתכון של מלון ויסטה באילת_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים