ירדתי לשדרות בדרום לצלם את יונה כלפה עושה קוסקוס אלג'רי ,
מתכון לקוסקוס אמיתי של אבא יונה
המצרכים לקוסקוס:
1 קילו סולת
חצי כוס שמן…
ליטר מים (מים מהברז)
כף שטוחה של מלח
כף גדושה של מרק עוף
מצרכים למרק:
4 גזרים
חצי כרוב חתוך לקוביות גדולות. מי שאוהב אז כרוב שלם חתוך
1 סלרי עלים
2 לפת
2 קולורבי
1 תפו"א – המלצה שלי בלבד
4 קישואים
1 בצל לבן
200 גרם דלעת כתומה
2 כוסות גרגרי חומוס שעברו השרייה במים לפחות יומיים.
2כפות מרק עוף
מעט כוסברה
מעט זעפרן.
הערה: מי שרוצה בשרי יכול להוסיף עוף או בשר למרק.
אופן הכנת הקוסקוס:
1. בקערה גדולה מכניסים את הסולת, השמן , המלח וכף גדושה של מרק עוף,
מערבבים בידיים
2. בהדרגה מוספים את המים בכמות של חצי ליטר אל התערובת תוך כדי ערבוב,
ולהגיע למצב שאין גושים בתערובת.
3. את תערובת הקוסקוס מעבירים בנפת קוסקוס יעודית.
4. לאחר מכן את הקוסקוס שעבר בנפה מעבירים לסיר האידוי.
5. את סיר האידוי אנו מנחים על החלק השני של סיר הקוסקוס שבו יש מים רותחים
כאשר בתוך המים מצויים עלי דפנה, ולכסות את הסיר.
6. מאדים כ- 50 דקות.
7. לאחר האידוי הראשון מוצאים את התערובת ומעבירים אותה לקערה, מוסיפים
החצי ליטר המים הנוספים בהדרגה ותוך כדי ערבוב, לדאוג שלא ישארו גושים,
ומנכים לקוסקוס להתקרר מעט.
8. לאחר שהקוסקוס התקרר מעט, אנו מעבירים את הקוסקוס שוב פעם דרך הנפה
לניפוי שני, ומחזרים את הקוסקוס לאידוי שני ל50 דקות נוספות.
9. לאחר 50 דקות מעברים את הקוסקוס אל הקערה , ופותחים את הקוסקוס ע"י
ערבוב, ולאחר שהתקרר מעט מעברים אותו שוב פעם דרך הנפה לניפוי אחרון.
10. יש לנו תערובת קוסקוס מוכנה לאכילה!!!!!!
אופן הכנת המרק:
1. יש לשטוף את הירקות ולהסיר את קליפתם.( את הדלעת משאירים עם הקליפה)
2. חותכים את הירקות חיתוך גס ומכניסים אותם לתוך סירוגם את החומוס המרק עוף
הכוסברה והזעפרן, עם מים מהברז.( את הדלעת מכנסים באמצע הבישול).
3. ממשכים לבשל עד שהירקות רכים.( הגזר רך? הירקות מבושלים.)
4. לתקן עם מלח ופלפל.
אופן הגשת הקוסקוס:
בתוך צלחת יפה , מניחים את תערובת הקוסקוס ומלמעלה יוצקים את הירקות שבשלנו,
ואת הנוזל של המרק כל אחד והטעם והכמות שהוא אוהב.
אפשר ורצוי להגיש לצד עוף , בשר בקר או כבש.