Share with:


חלבי

אופן הכנה

יש מי שאוהב אותו מתוק, ויש מי שאוהב מלוח, ויש מי שאוהב עם קינמון ופירות יבשים . ויש ים גירסאות.
בגירסת קוסקוס חלבי מתוק ומי שאוהב ורוצה יכול להוסיף פירות יבשים
במרוקו יש הנוהגים לעשות את ברקוקש במימונה או בפורים
לדעתי הוא טעים תמיד וגם מתאים לחג שבועות
אני נותן לכם כאן גירסה אחת ואני יודע שיש עוד המון גרסאות למנה .
*****מי שאוהב את הברקוקש רטוב יותר יוסיף עוד רויון ולא חייב להוסיף קינמון ופירות יבשים****

מתכון לברקוקש מרוקאי של סבתא מרישה
1 ק"ג סולת
1 כוס קמח
3 כפות שמן
מים בערך כוס וחצי
יש לחלק את כמות הקמח הסולת המים והשמן לשלוש
להניח בקערה את הסולת יחד עם הקמח השמן ואת המים בהדרגה
לערבב לפרורים עגולים גסים
להניח על מפה לבנה מקומחת מעט את הגרגירים ללילה
להניח על האש סיר אידויי עם מים לקוסקוס ולאדות את הגרגירים
עד לקבל גוון צהוב
לאחר קירור לחלק לשקיות
כל כוס גרגירים בשקית
הכנת הברקוקש
להניח בקסרול כוס גרגירים
1/2 כוס חלב וקוביית חמאה לערבב על אש קטנה עד לקבלת דייסה רכה לא לספוג את כל הנוזל
למזוג לקערית ולאכול
בתאבון

ברקוקש מרוקאי של סבתא מרישה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים