Share with:


בשרי

אופן הכנה

מנחה רב תחומית , מאמנת ומלווה לצמיחה והתפתחות אישית.לחשיבה חיובית, איכות חיים ואושר, יוצרת קוד האושר ושיטת ש.מ.ח.ה‏ ב-‏מנהלת סדנאות חיים ואושר‏ 052-6645388

עוד קובה טעימה מהמאכלים המסורתיים של המטבח העיראקי🙏😃⚘👍
קובה פטטה
רשימת מצרכים למעטפת הבצק:
6-7 תפוחי אדמה גדולים
כחצי כוס קמח
1 ביצה
מלח
פלפל

רשימת המצרכים למילוי:
1/2 קילו בשר טחון
3-4 בצלים קצוצים
כף בהראט לבישול
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אפשר להוסיף לפי טעם: צנוברים, צמוקים או שקדים קצוצים או
מספר ענפי פטרוזיליה קצוצים.
מעט שמן לטיגון.

מצרכים לטיגון הקובה:
1 כוס קמח
2 ביצים
שמן לטיגון

אופן הכנת המעטפת:
1. להרתיח את תפוחי האדמה עד לריכוכם.
2.לשטוף במים קרים ולקלוף.
3.למעוך את תפוחי האדמה עד לקבלת מחית.
4.להוסיף קמח, ביצה, מלח, פלפל ולערבב וללוש מעט( עם הידיים),
לקבלת בצק גמיש, אחיד ונוח לעבודה
( לא רך מידי ולא קשה מידי).

אופן הכנת המילוי:
1. לטגן את הבצל הקצוץ במחבת, כשמתחיל להזהיב , להוסיף את הבשר, הבהראט, מלח ופלפל שחור עד להשחמה יפה מכל הצדדים.
2. (רצוי לפורר את התערובת עם כף עץ תוך כדי טיגון)
3. לקראת סיום להוסיף את התוספת הרצויה(צנוברים, צימוקים, שקדים או פטרוזיליה).
4. להעביר לקערה לקירור.

אופן הכנת המנה:
1. ליצור עיגולים ממעטפת הבצק( כגודל כדור פינג פונג).
2. להחזיק עיגול ביד אחת, וביד השנייה( בעזרת האגודל), לפתוח הכדור למעטפת דקה בצורת חצי כדור.
3. לקחת כפית ממילוי הבצק, להניח בחלל שנוצר, ולסגור לעיגול,
4.להדק יפה מכל הצדדים ולשטח לעיגול מעוך( בעזרת סגירת שתי כפות הידיים על הקובה, כמחיאת כף)
5. לטבול כל קובה בקמח, בביצה ולטגן בשמן עמוק.
6. להשחים יפה משני הצדדים.
7.להעביר לצלחת, על נייר סופג, ( לספיגת עודפי השמן).
8. בתיאבון🙏⚘😃

קובה פטטה_מתכון של אוצרה ברזלי
אוצרה ברזליספר המתכונים של
מתכון של

אוצרה ברזלי

8 מתכונים