Share with:


חלבי

אופן הכנה

פשטידת כרובית, פסטה וגבינות

טעימה, כייפית ועסיסית

מרכיבים לתבנית 20×30 ס"מ:
1 חבילת פסטה בצורה שאוהבים
1/2 כרובית טרייה, נקייה חתוכה לחתיכות קטנות
3 ביצים טרופות
1 גביע שמנת חמוצה 9%
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
200 גרם גבינה בולגרית 5% מעודנת
1/2 כפית אגוז מוסקט
פלפל שחור, מלח לפי הטעם
שמן + מברשת – לשימון תבנית התנור טוב

לפיזור מעל הפשטידה:
200 גרם גבינת פרמז'ן או מוצרלה מגורדת

ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים עם מעט מלח לפי הוראות יצרן, מסננים ומצננים.

2. מבשלים את הכרובית החתוכה בסיר עם מים, מסננים ומצננים.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הפשטידה, כולל הפסטה המוכנה והכרובית המבושלת החתוכה לתערובת אחידה.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

5. משמנים תבנית תנור בינונית עמידה לחום, ויוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית, מנערים קלות את התבנית לייצוב התערובת בתבנית והוצאת אוויר.

6. מפזרים בנדיבות מעל את גבינת הפרמז'ן או המוצרלה לכיסוי הפשטידה.

7. מכניסים לאפייה לכ-30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.
מוציאים מהתנור ומצננים קלות לפני הגשה.

פשטידת כרובית, פסטה וגבינות
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים