Share with:


בשרי

אופן הכנה

6-8 תפוחי אדמה מבושלים, רצוי מהסוג עם הקליפה האדומה, למעוך לפירה, ולהכניס לקערה(אני מעבירה את התפו"א דרך מסננת, יוצא חלק ללא גושים) להוסיף בקערה:
כף שמן קנולה
ביצה
מלח, פלפל, מעט פירורי לחם, קורט כורכום
**לערבב היטב.

המלית:
במחבת עם מעט שמן להזהיב בצל גדול וקצוץ גס

להוסיף:
3-4 שיני שום מעוכים וקצוצים דק ולערבב
300-500 גר’ בשר בקר טחון (אפשר לערבב עם חזה עוף טחון) להוסיף ולערבב עם הבצל, אפשר ורצוי מעט שומן כבש, לתבל, בפפריקות, פלפל שחור, מעט רוטב סויה, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר, מעט טארייקי, אב’ מרק בצל, אב’ מרק עוף, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ,, צנוברים ואגוזי מלך שבורים גס אם רוצים, אב’ פלפל אנגלי מעט…(לעיתים אם נשארים בשרים מארוחת ערב שבת או חג, מקפיאה או טוחנה במג'ימיקס, ואז זה ישמש לפאי רועים) במיקרה כזה, מזהיבים בצל גדול קצוץ גס, מוסיפים 2-3 שיני שום גדולות מעוכות וקצוצות, מוסיפים את הבשר הטחון (לאחרונה טחנתי יחד: שניצלים, קציצות עוף מתקתקות, חלקי עוף מפורקים)

לשמן תבנית אפיה מלבנית, לפזר מעט פירורי לחם על התחתית המשומנת, לשטח מחצית כמות הפירה, מניחים מעל את מלית הבשר ומעל לסגירה את הפירה הנותר, לסדר יפה, אפשר לעבור עם מזלג או קלף משונן, לדוגמא עליונה, לפזר חתיכות קטנות מחמאה ושומשום.. .
לאפות בחום בינוני כ-חצי שעה [ללא כיסוי[להוסיף ולשים 5-10 דקות נוספות בגריל..לקבלת שיזוף חום..לא לשרוף.

בפעמים האחרונות, אני משאירה בערך שליש מכמות הבשר ומפזרת למעלה עם חתיכות מרגרינה.. וזה טעיםםםםם, כמו בתמונה
אפשרי גם להוסיף חציל קלוי לעיסת הבשר, או קוביות חציל בטיגון הבצל, וגם פטריות לפעמים מוסיפה…תהנו

פשטידת הרועים – קל מהיר, משביע ומאוד טעים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

65 מתכונים