Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

קלילה מהירה
המצרכים_לעוגה
2 כוסות קמח = כוס מידה שתיה חמה
5 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות קקאו – לנפות עם כף קורנפלור.
שקית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
קורט מלח
חצי כוס שמן
200 מל שמנת מתוקה/או צימחית
100 גרם שוקולד מריר מגורד דק דק
כוס מים רותחים.

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית אפייה מרובעת/ או קוטר 28

להקציף את הביצים לקצף אוורירי, להוסיף שמנת, שוקולד מגורד , קקאו מנופה, קורט מלח, שמן, מים פושרים,
לערבל ולהוסיף את הקמח הסודה לשתיה אבקת אפיה (כל היבשים) פנימה
להבליע הכל ביחד.
ליצוק לתבנית ולאפות כ 20-25 דק
לבדוק עם קיסם אם היא אפויה מספיק.

מצרכים #לציפוי גנאש :
250 מל שמנת מתוקה או צימחית
200 גרם שוקולד מריר
חממו את השמנת בתוך סיר קטן על אש בינונית במשך 2-3 דקות.
בדקו שהשמנת לא רותחת, רק חממו.
בזמן שהשמנת מתחממת קוצצים את השוקולד הרצוי כמה שיותר דק.
מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ עד לפיזור אחיד.
מאפשרים לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ומערבבים שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.

ניתן גם להכין גנאש במיקרוגל – מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית. מכניסים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה ביותר במשך 20-30 שניות.
מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

לקבלת ציפוי גנאש מוצלח, מניחים את הגנאש מכוסה בניילון נצמד להתייצבות במשך חצי שעה בטמפרטורת החדר,
ואז לאחר מכן יוצקים אותו על גבי העוגה כשהיא חמהלאחר מכן, מעבירים את העוגה למקרר עד להתייצבות הגנאש לחלוטין, ואז לחתוך

עוגת שוקולד עסיסית_מתכון של המטבח של תכלת
המטבח של תכלתספר המתכונים של
מתכון של

המטבח של תכלת

128 מתכונים