מתכון: מדוד בכוסות מדידה.
לטורט 6 ביצים XL
כוס סוכר
1 וניל
1.5 כוסות קמח תופח (או רגיל +א. אפיה)
3 כפות שמן
3 כפות מיץ לימון
גרידת לימון
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים לקצף יציב. להוסיף בהדרגה את הסוכר. חלמונים ושאר החומרים…
להעביר לתבנית 26 קפיצית משומנת…
לאפות בחום 160 מע' .כ- 50 דקות…..
הכנת הציפוי:
2 שמנת מתוקה להקצפה…
1 אינסנט פודינג בטעם ריבת חלב.
1 כוס חלב.
חצי כוס קונפיטורה שאוהבים….
להקציף את השמנת והוסיף את החלב והפודינג…
להרטבת העוגה: 1 כוס מים 1 כפית סוכר 1 כפית רום או ברנדי.
לפרוס את העוגה ל-3 חלקים …..להרטיב מעט את החלק התחתון , למרוח ריבה, ואז למרוח את הקרם , למרוח שליש מהקרם לכסות בחלק השני…להרטיב אותו למרוח ריבת חלב וחלק מהקרם.. לכסות בחלק השלישי להרטיב מעט לצפות ולקשט כיד הדימיון…..בהצלחה..
לאחר שפורסים את העוגה ממליצה להחזיר לתבנית 26 (קפיצית) את החלק התחתון , למלא לקשט ולעצב בתוך תבנית העוגה…לאחר מילוי כל העוגה להוציא את העוגה ולמרוח קרם גם מסביב. … ממליצה לאפות יום קודם את העוגה ולשמור במקרא כי נוח יותר לפרוס.🎈🌷🌹🎊🎈🎈