Share with:


פרווה

אופן הכנה

רק האיטלקים יכולים להמציא דבר נהדר כזה
הענבים בכל מקום עכשיו והמחירים מצוינים, אז תכינו!
היא עשירה, נימוחה ומקורמלת בזכות הענבים
העוגה מלאה בהם והם מתפצחים בפה עם כל ביס
מרשימה ברמות וממש קלה להכנה
במקור היא עם ענבים סגולים/שחורים, אבל איכשהו, אנחנו מעדיפים עם הירוקים
אפשר להכין מכל ענב, עם או בלי חרצנים (בתנאי שאתם מוכנים לאכול עם חרצנים אם אתם בוחרים באופציה הזאת)
הענבים שלמים, אז אם מגישים לילדים ופעוטות, כדאי להשגיח או להימנע לתת להם
אז אתם מכינים לארוחת שישי?
מחממים תנור ל- 175 מעלות טורבו (אם יש)
משמנים היטב תבנית אפייה מתפרקת בקוטר 20-22 ס״מ
שוקלים 500 גרם ענבים (זה בסדר אם זה לא יהיה מדויק)
מפרידים את הענבים מהגבעול, שוטפים היטב ומייבשים ממש ממש טוב שיהיו יבשים לגמרי
מניחים בצד
בקערה מערבבים בעזרת מטרפה:
חצי כוס פחות כף שמן קוקוס רך או מומס
1/2 כוס סוכר קנים/חום בהיר/לבן
מוסיפים:
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות גדושות רסק תפוחים
1/3 כוס חלב צמחי לבחירתכם
1/2 כפית תמצית וניל
מערבבים ממש טוב בעזרת מטרפה
מנפים פנימה:
2 כוסות קמח חיטה/כוסמין לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
צביטה מלח
מערבבים טוב בעזרת לקקן עד שהתערובת אחידה ומאוד סמיכה
בקערה מקפיצים את הענבים עם כף סוכר וכף קמח עד שהם מצופים לגמרי
בתבנית מסדרים חצי מבלילת העוגה
מעל חצי מהענבים בשכבה כמה שיותר אחידה וקצת (ממש בקטנה) לוחצים אותם פנימה לבלילה
מעל את יתרת הבלילה
מעל את יתרת הענבים שגם אותם לוחצים קצת פנימה לבלילה
אופים 50-60 דקות
אחרי 30 דקות מגיעים לבדוק מה קורה לוודא שהענבים לא נשרפים מלמעלה
כן רוצים שישחימו מלמעלה כמו בתמונה
אם כן, מכסים בנייר כסף להמשך אפייה
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה
תמיד אפשר לתת עוד 5 דקות אפייה- כל תנור הוא אחר
מצננים לחלוטין ועדיף לשים במקרר לשעתיים לאחר צינון כדי שייצאו פרוסות יפות
פותחים את התבנית, פורסים ומגישים

עוגת ענבים איטלקית_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

23 מתכונים