Share with:


פרווה

אופן הכנה

מתכון : סימונה זמנהאור

תבנית בקוטר 24 ס"מ
עוגת ספוג רגילה שכולם מכירים, חצויה ל-2 "דיסקים"
1 ישמש לבסיס, בשני לחתוך 6 טבעות בעזרת עיגולים וקוטר 20, 18, 16, 14, 12 ו-10 ס"מ

עכשיו להכין מוס שוקולד:
להמיס 300 גר שוקולד מריר
להוסיף 6 חלמונים בהדרגה
להקציף את 6 החלבונים ולקפל אותם בתוך השוקולד בעדינות

לפני שהמוס מתייצב, לכסות את הדיסק הבסיס במעט מוס ולמקם מעל 3 טבעות לסרוגין (20, 16, 12) כך שנותר בינהן את החלל של שאר הטבעות.
למלא את החללים במום ולהכניס למקרר לחצי שעה.
למקם את שאר הטבעות מעל המום שהתייצב ולמלא במוס עד כיסוי מלא של העוגה. להחזיר למקרר לשעתיים.

מומלץ להשתמש בתבנית קפיץ כדי לבנות את השכבות בעזרת הרינג, ולחלץ את העוגה בקלות