Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מצרכים לטורט:
מידה בכוס 250 מיל

4 ביצים L
כוס וחצי סוכר
1כוס שמן
1כף גרידת לימון
1כוס מיץ לימונדה ספרינג פריגת לא משנה /או מ.תפוזים
2 כוסות קמח
1/2 כוס נטיפי שוקולד קטנים
1 כוס קוקוס
1 שקית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל

לזיגוג אחרי האפיה
רבע כוס סילאן
2 כפות מים רותחים
כף ליקר או רום (לא חובה אבל מאוד מוסיף)
לערבב ולמרוח אחרי האפיה

אופן הכנה
מחממים תנור ל-180- 200 מעלות.
בקערה טורפים ידנית ללא צורך במיקסר ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה קוקוס וחצי מכמות השוקולד צ'יפס ווניל וטורפים לאיחוד.
משמנים תבנית בינונית במעט שמן ומפזרים מעט קוקוס. משטחים את התערובת בתבנית
ומפזרים את יתרת השוקולד צ'יפס הנותרת מעל הבלילה .
אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
לאחר האפייה מוזגים על העוגה החמה את הסילאן בעזרת כף, באופן אחיד.

לקצפת הוניל :
2 שמנת מתוקה
4 כפות פודינג וניל צרפתי
2 כפות סוכר
להקציף היטב את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה
למריחה:
3 כפות ריבת חלב
לקישוט דובדבנים/תותים

ההרכבה :
חותכים את העוגה לרוחבה כך שמתקבלות לנו 2 שכבות
מניחים שכבה אחת על תבנית בינונית ומורחים ריבת חלב
ומעל ריבת החלב מורחים כמחצית מהקצפת
מניחים שכבה נוספת של טורט ומעליה מורחים את יתרת הקצפת

אפשר לזלף בעזרת צנתר כוכב קישוטים מעל .
מקשטים בדובדבנים או תותים או כל קישוט שתבחרו
בהצלחה רבה אסתי💕

עוגת טורט עשירה עם קצפת ודובדבנים 🍒_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
אסתיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי

169 מתכונים