Share with:


פרווה

אופן הכנה

טורפים בקערה עמוקה את הרכיבים הנוזליים:
3 שקיות תה (רצוי ארל גריי) או כף גדושה אב’ נס-קפה מהולים בכוס מים רותחים (ללא חלב וללא ממתיק)
3/4 כוס שמן קנולה
¾ כוס דבש
2.5-3 כפות ממרח תמרים
3 ביצים שלמות
½ כפית קפה שחור
כפית קקאו
½ כפית קינמון
כוס מים רותחים….. מוסיפים יבשים:

בקערה שנייה שמים
כוס סוכר חום (רצוי חום כהה או דמררה/קנים)
1/2 כפית מלח
שקית אב’ אפייה
½ כפית אב’ סודה לשתיה
2 כוסות קמח
חופן אגוזי מלך שבורים גס

משמנים תבנית עגולה 26 ס"מ גבוהה, או תבנית קוגלהופ כמה תבניות אינגליש, שופכים את העיסה ואופים בתנור חם כ-10 דקות בחום של-190 מעלות טורבו, מנמיכים ל-170 ואופים כ-50 דקות עד שעה, או עד שקיסם עץ נקי.

ציפוי:
כשהעוגה חמה מזלפים מייפל ומפזרים אגוזים…תהנו

לקרמל אגוזים
שמים בסיר על הגז 3/4 כוס סוכר חום כהה
100 גרם 1/4 כוס מים 50 גרם
מבשלים מעט עד שהסוכר נמס, אם אין לכם סוכר חום שימו סוכר לבן ומים ותבשלו לקרמל בהיר, מוסיפים
כפית תמצית וניל
¼ כפית מלח
1/3 כוס חלב 60 גרם מערבבים ומוסיפים/שמנת מתוקה***
75 גרם חמאה/מרגרינה/חמאת קוקוס
מערבבים עד שהחמאה מומסת מוסיפים
כ-150 גרם אגוזים, מערבבים ומבשלים כ-2-3 דקות או עד שהקרמל מסמיך – מקררים, כשמתקרר הוא טיפה מסמיך ניתן לדלל עם כ-2 כפות מים רותחים או לפי הצורך עד שיש לכם קרמל נוח למריחה לשחרר את העוגה מהתבנית לשים על צלחת הגשה ולשפוך מעל את קרמל האגוזים.

עוגת דבש נוסטלגית עם אגוזים ממטבחה אמא בוצי_מתכון של גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

70 מתכונים