Share with:


חלבי

אופן הכנה

הצטרפו לקבוצה שלי : אופים עם מרגלית

כל סודות עוגת הגבינה הקלסית

להכין תבנית מס 24 לשמן לשים נייר אפיה ולשמן טוב את הדפנות כדי שהשולים לא ידבקו .הכי טוב רינג מי שיודע להשתמש , ולפורר בסקויטים בתחתית לספיגת הנוזלים ,חייב כדי לספוג את הנוזלים שהגבינה מגירה .
אם רוצים שוליים לבנים אפשר לעטוף את דפנות התבנית בנייר כסף . או בעיתון לח ומסביב נייר כסף .
לחמם את התנור ל200 מעלות .

מתכון
6 בצים מופרדות לחלבון וחלמון
1 כוס סוכר אם רוצים אפשר קצת יותר סוכר
1 וניל
750 גר' גבינה לבנה מספיק 5% או 9%
1 שמנת חמוצה רגילה
3 כפות גדושות קמח
3 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות גדושות פדינג וניל
שקית א. אפיה /כן לא טעיתי ניסיתי ויצא מעולה

מכינים את העוגה כמו עוגת ספוג רגילה
מקציפים את החלבונים מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה .
לא להקציף יותר מדי שהקצף לא יהיה חזק מדי ולהקציף את החלבונים במהירות בינונית . כדי לקבל קצף אחיד בבועות , אנחנו לא צריכים הרבה אויר בעוגת גבינה . כי העוגה תתפח יותר מדי ותיסדק .
בקערה שניה מערבבים את שאר החומרים היטב
ומאחדים את שתי התערובות ע"י הוספת הקצף לתערובת הגבינה בהדרגה בשלושה פעמים לאיזון התערובת , צריך להתקבל תערובת תפוחה ואוורירית אבל לא תפוחה מדי .
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מע' . ואחרי עשר דק להוריד את החום 170 מע' ולאפות כשעה וחצי.

ועכשיו לסודות לעוגת הגבינה המושלמת
לשמן את התבנית היטיב גם בשוליים שלא תדבק לצדדים ותעלה בקצב אחיד .
צריך לעקוב אחרי האפיה ולא לתת לעוגה לתפוח ולהסדק
כשהעוגה מתחילה לתפוח ולהסדק לפתוח את התנור ולקרר אות התנור עד שהעוגה מפסיקה לעלות ועם סכין חדה לשחרר מעט את השולים העוגה צריכה לעלות מעט יותר מעל שולי התבנית כך היא לא תסדק בצדדים כדי להוציא את הקיטור אלא היא תוציא קיטור מהשוליים . כשהעוגה תתיצב שוב ,לסגור את התנור ולהמשיך באפיה כ 20 דק וכשהיא מתחילה לתפוח שוב ולהסדק. שוב לקרר מעט את התנור עד שהעוגה מתייצבת . העוגה מוכנה כשנוגעים בה והיא לא רוטטת . בערך קצת יותר משעה .
ואם היא בכל זאת קצת נסדקה לא נורא פשוט לשים קרם ולעצב קצת .
אפשר לשים קערה עם מים אם לא יואיל בטוח לא מזיק . לי העוגה לא יוצאת יבשה
כדי לקבל שוליים לבנים פשוט לשים נייר כסף מסביב לדפנות התבנית

בכל זאת אם יש שאלות וצריך עזרה דחופה תמיד אפשר לשלוח הודעה בפרטי .
בהצלחה
כדי להפוך אותה גם לכשרה לפסח
להמיר את הקמח לקורנפלור באותו יחס
ואת הבסקווטים להמיר לעוגיות כשרות לפסח. או לוותר על הבסקוויטים בתחתית.
בהצלחה .

מתכוןמתכון

עוגת גבינה קלסית_מתכון של מגי נוני מרגלית
מגי מרגליתספר המתכונים של
מתכון של

מגי מרגלית

12 מתכונים