Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים לבצק –
200 גרם חמאה
1 ביצה
500 גרם קמח
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרדת לימון
4-5 כפות חלב

במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה , סוכר , תמצית וניל וגרדת לימון מקציפים לקרם חלק , מוסיפים ביצה ומלח ממשיכים להקציף , מוסיפים את הקמח והשמרים מערבבים את החלב שמים בהדרגה לפי הצורך , שומרים במקרר שעה.

מלית –
100 גרם שוקולד מריר
100 מייל שמנת מתוקה
2 כפות דבש

מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד והדבש מערבבים למסה אחידה .

500 גרם גבינת טוב טעם
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 כף חמאה מומסת
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
גרדה מתפוז

*** 1 ביצה להברשה + כף חלב
הכנה –
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המלית לתערובת אחידה .
מוצאים את הבצק מהמקרר מחלקים ל 2 מרדדים על משטח מקומח חלק 1 לעלה עגול גדול מעט מהתבנית , מעבירים לתבנית מהדקים גם את הצדדים.
ממלאים במלית הגבינה באופן אחיד ,מעל מוזגים את תערובת השוקולד ומעל מרדדים את החלק השני
של הבצק מכסים את העוגה ,
מברישים בביצה מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות 35 + 40 דקות עד קבלת צבע זהוב מלמעלה .

עוגת גבינה ושוקולד עטוף במאפה חמאה
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

117 מתכונים