Share with:


חלבי

אופן הכנה

תבנית חד פעמי מלבני גדול(32 ×26 )

מצרכים לתחתית:
100 גר' חמאה
2 כפות גדושות סוכר
שרוול פתי בר טחון
100 גר' אגוזי מלך קצוצים.

מצרכים לעוגה;
7 חלבונים (לבן)
1 כוס סוכר

3 גבינה לבנה(750 גר' בסה"כ)
2 שמנת חמוצה של תנובה( 200 מ"ל כל אחד)
רבע כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
7 חלמונים(צהוב)

מצרכים לקרם:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה;
מחממים מראש תנור לחום של 210 מעלות.
לתחתית: ממיסים את החמאה עם הסוכר על אש נמוכה עד להמסה מוחלטת ומכבים את האש,מוסיפים מיד את הפתי בר הטחון והאגוזים הקצוצים ומערבבים היטב לתערובת פרורית לא רטובה מידיי ולא יבשה מידיי.
מהדקים את התערובת לתחתית תבנית משומנת ומניחים בצד.
בינתיים מכינים את העוגה:
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת שמים את הגבינה, השצנת החמוצה ,הסוכר והסוכר וניל ומערבבים.
מוסיפים את הפודינג וניל ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
מוסיפים את הקורנפלור ב 2 נגלות ומערבבים היטב שלא יהיו גושים ולבסוך מוסיפים את החלמונים.
מערבבים היטב ומתחילים להוסיף בהדרגה ב4 שלבים את החלבונים שהקצפנו ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהכל נבלע פנימה.
שופכים את תערובת הגבינה מעל התחתית ומיישרים.
מכניסים את התבנית על רשת באמצע התנור ולא על תבנית לתנור שחיממנו מראש ל210 מעלות למשהו כמו 10 דקות רבע שעה עד שהשכבה העליונה מזהיבה ומנמיכים את החום ל 120 מעלות ואופים עוד שעה ו-40 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בפנים לעוד חצי שעה.
מוציאים את העוגה ומצננים.
מכינים את הקרם ומורחים על העוגה.
יוצאת עוגת גבינה מושלמת.

עוגת גבינה אפויה עם תחתית
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים