Share with:


חלבי

אופן הכנה

כמות: 24 גביניות
הבצק הוא בצק שמרים עלים של מעדנות, מופשר לילה במקרר, הוא מרודד אין צורך לרדד
2 תבניות תנור עם נייר אפיה עליהן
מכינים מילוי גבינה:
(הכוס היא כוס מידה אוניברסלית)
בקערה שמים:
2 גבינות טוב טעם, או גבינת כנען אחת, סך הכל 500 גרם, מפוררת במזלג
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כפית תמצית וניל
2 חלמונים
גרידת קליפה מחצי לימון
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
לערבב הכל, זה המילוי.
להוציא את הבצק מהמקרר, לחתוך אותו לשניים (עובדים עם חצי אחד, השני נשאר בינתיים בקרור)
שמים אותו על נייר אפיה, חותכים לריבועים של 10 ס"מ
שמים במרכז כל ריבוע: כף גדושה מהמלית וסוגרים למעטפה על ידי כך שמביאים את פינות הריבוע למרכז מעל המלית, ומותחים פינה על פינהעד שנוצרת מעטפה
המילוי קצת גלוי וזה בסדר, הוא לא נוזלי
מעבירים לתבנית
כך עושים גם עם החצי השני שנשאר במקרר
מכסים להתפחה של שעה, מכוסה במגבת
מחממים תנור ל- 190 מעלות
אחרי שעה של התפחה, מורחים עם ביצה מעורבבת עם כף מים
מכניסים לתנור לאפיה עד שמזהיב למעלה, וגם בתחתית (זה בערך 20 דקות, להשגיח שלא ישרף)
לצנן, ולפזר באבקת סוכר

מתכוןמתכון

עוגת גבינה אורירית ( גביניות )_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

27 מתכונים