Share with:


פרווה

אופן הכנה

לעוגיות:
3.5 כוסות קמח (500 גר’)
1 שקית אבקת אפייה (10 גר’)
1 כף מלח (לא גדושה)
200 גר’ מרגרינה רכה
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים

לציפוי (לפני האפייה):
1 ביצה טרופה עם כף מים
הרבה שומשום לציפוי (1.5 כוסות בערך)

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת אפייה, מלח, מרגרינה ושמן לתערובת פירורית.
מוסיפים מים ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד ולא דביק (אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים, ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח).
3. מגלגלים פיסות מהבצק ל”נחשים” ארוכים בעובי 1 ס”מ, חותכים לקטעים באורך 12 ס”מ בערך, וסוגרים לטבעות.
4. מניחים קערית עם ביצה וקערית נפרדת עם שומשום. טובלים צד אחד של כל עוגייה בביצה ומיד טובלים את אותו צד בשומשוםץ
5. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד שם השומשום כלפי מעלה.
6. אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות שחומות, יבשות ויציבות למגע (הן יקשו לגמרי במהלך הקירור). מצננים ומגישים. שומרים בקופסא סגורה על השיש….

עוגיות שומשום מלוחות
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים