Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

5 תפוחי אדמה קליפה לבנה מבושלים וקלופים
100 גר' גבינה לבנה כחושה טוב טעם
1/2 בצל סגול קצוץ
3 כפות כרישה חתוכה גס
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמנת חמוצה
100 גר' גבינה צהובה בסגנון הולנדי
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח תופח
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
מעט חמאה לשימון התבניות האישיות

אופן ההכנה:
1. מועכים בקערה את תפוחי האדמה לפירה עדין, מוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת
קצף חזק ויציב.

4. מקפלים את הקצף אל תוך תערובת תפוחי האדמה, משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.

5. אופים מייד בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות, למשך כעשרים דקות, עד הזהבה. מגישים מייד כשמוכן.

• ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול,
זמן אפייה כ- 35 דקות.
• אפשר להחליף 2 תפוחי אדמה בבטטה אחת.

סופלה תפוחי אדמה_מתכון של המטבח של תכלת
המטבח של תכלתספר המתכונים של
מתכון של

המטבח של תכלת

128 מתכונים