Share with:


חלבי

אופן הכנה

לעוגת דקואז שקדים
5 חלבונים
קורט מלח
200 גרם שקדים טבעיים עם קליפה טחונים דק
120 גרם סוכר
קורט מלח
לקרם פטיסיאר: 5 חלמונים L בטפ' החדר
100 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
200 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם חמאה רכה
לציפוי::150 גרם שקדים מולבנים

מקציפים את חלבונים עם קורט מלח ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב מוסיפים את השקדים טחונים ומערבבים בעדינות .
מחלקים את התערובת לשניים ויוצקים את התערובת לשני תבניות מרופדות בנייר אפייה בקוטר 20 ס"מ ומיישרים אופים בתנור שחומם מראש ל180 כ 20 עד 25 דקות מחלצים ו שמים בצד על רשת או מגש.

אופן הכנת הקרם פטיסיאר: .
שופכים את החלמונים לסיר קטן ומערבבים ללא מיקסר עם 100 גרם סוכר מוסיפים את השמנת המתוקה ושוב מערבבים.
שמים על הגז כ 7 דקות תור כדי ערבוב עד לקבלת תערובת מעט סמיכה ומכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה .
מערבבים את החמאה הרכה עם מיקסר ידני עד לקבלת מרקם ומוסיפים אותה לקרם ושוב מערבבים עם מיקסר עד לקבלת תערובת חלקה .
מנחים שכבה אחת על גבי צלחת הגשה מתאימה או תבנית..
מורחים מחצית מהקרם, ומניחים מעל עוד שכבת דקואז,מצפים את העוגה בשארית הקרם, ומכניסים למקרר למשך כ-10 דק’..

לציפוי שקדים.
במחבת רחבה מניחים את השקדים הפרוסים, וקולים אותם עד להשחמה קלה .
מוציאים את העוגה מהמקרר, מצפים את כל העוגה כולל הדפנות בשקדים קלויים..
מחזירים למקרר למנוחה של כ-3 שעות לפחות..

מתכון כתוב + סרטון להכנת עוגת דקואז שקדים שוודית ללא גלוטן במלית קרם חמאה בציפוי שקדים מתאים לפסח ולכל ימות השנה_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

461 מתכונים