Share with:


פרווה

אופן הכנה

Posted by Tali Cohen Sterling on Tuesday, October 20, 2020

לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖
150 גרם מחמצת לבנה
400 גרם קמח לחם
300 גרם קמח מלא
12 גרם מלח
200 גרם זיתים מעורבים
520 מל מים
קמח תירס
שמים את המים בקערה, מוסיפים את המימצת ומערבבים היטב, עד שהחמצת והמים נהיים אחד.
בקערה שנייה, לערבב יחד את שני סוגי הקמחים והמלח. 1/3 מתערובת הקמחים להוסיף למים והחמצת ולערבב עד שאין קמח. ככה כל פעם להוסיף 1/3 מהקמחים עד שנגמר ולאחד יחד, עד שנהיה בצק אחיד ו..דביק.
מוסיפים את הזיתים ומתחילים לקפל לפחות 20 קיפולים. להניח בצד עם שקית ניילון מעל. אחרי 10 דקות לעשות שוב קיפולים וחוזר חלילה, אחרי 10 דקות שוב. ככה 3 פעמים. משאירים להתפחה כ 15 שעות. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומותחים בעדינות מכל צד, מגדילים את הבצק ככל שניתן. מקפלים אחד על השני ומעצבים את הכיכר. לגלגל הכיכר בקמח תירס ולשים בקערת התפחה המתאימה לצורת הכיכר שתרצו או בתבנית עם נייר אפייה. שימו במקרר. למחרת מוציאים את הכיכר, מקמחים מעט שוב, משאירים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מחממים תנור ל 250 מעלות, רגע לפני שמכניסים לתנור, לחרוץ, מומלץ 3 פסים ולאפות בחום 220 מעלות, עם תבנית למטה עם כוס מים קרים, זהירות מהאדים. האפייה כ-50 דקות. הלחם צריך להיות חום זהב.
בהצלחה ובתאבון💖

הכנתם גם? שתפו אותי ⬇️💖
לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת לחם מחמצת מקמח לחם וקמח מלא, עם תערובת זיתים🔥_מתכון של טלי כהן שטרלינג
טלי כהן שטרלינגספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן שטרלינג

37 מתכונים