Share with:


בשרי

אופן הכנה

Posted by Sigalit Yamen on Saturday, September 5, 2020

מקלובה ‏והפעם אורז ירקות פרגיות בתנור ‏התמונה מדברת בעד עצמה

סיר ‏ג׳חנון או רגיל

מצרכים
4תפוחי אדמה
‏שמן לטגון
‏6 יחידות פרגיות
שני כוסות אורז ‏ ‏בסמטי או רגיל
‏שלוש כוסות מים חמים
מלח לפי הטעם
2גמבה חתוך לרבעים
3 ‏גזר חתוך ‏ לרצעות ארוכות
2 ‏קישואים חתוך לרצעות ‏ארוכות

תבלינים ‏
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
‏כפית מלח
‏כפית מכל ‏ דבר או לפי הטעם

‏ ‏מרינדה לפרגיות
‏כפית סילאן
‏ארבע כפות שמן
ארבע כפות ‏טריאקי
‏כפית מלח
כפית ‏פלפל שחור
‏שתי שיני שום
שני כפות מיץ לימון
‏כפית פפריקה אדומה

אופן הכנה!
‏מבשלים את האורז ‏מנחים בצד!! מחמימים תנור על 200 מעלות‏ מסדרים את כל הירקות ‏על תבנית עם נייר אפיה מטמבלים עם שמן פלפל שחור ומלח ואופים 15 דקות הופכים ואופים עוד 15 דקות עד אזהבה
‏מטגנים את התפוחי אדמה מנחים בצד משרים את הפרגיות ‏במרינדה ‏כשעתיים ואחר כך בסיר ‏רחב ‏משחימים את הפרגיות ‏משני צדדים
‏ מרכיבים את הסיר של המקלובה ‏
‏מסדרים את התפוחי אדמה בתחתית הסיר עם נייר אפיה את
הירקות מעל את הפרגיות מחצית מהאורז מהדקים ,‏ מעל ושוב את האורז
,‏ ‏מהדקים מוספים את שאר הירקות ‏ואת תפוחי אדמה מעל‏ מערבבים ‏חצי כוס מים כפית כורכום ‏ מלח שמן פלפל שחור ‏ושופכים מעל הירקות‏‏‏ ‏מכסים ‏בניר אפיה ‏רטוב קצת‏ ‏‏‏מכניסים לתנור על חום 180 מעלות ‏חצי שעה הופכים את המקלובה ‏על צלחת הגשה ומגישים בתיאבון ‏ארוחה של מלכים
בהצלחה סיגלית ימין

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון המחשה להכנת מקלובה אורז ,ירקות ופרגיות ‏ בתנור_מתכון של סיגלית ימין
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

183 מתכונים