מצרכים:
חצי קילו סולת
כוס וחצי קמח
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
קליפת לימון מגוררת
1 כוס שמן רותח על כל המצרכים ואחר כך להוסיף :
חצי כפית אפיה
כוס ורבע מים מברז
למילוי:
חבילת תמרים בוואקום
מעט ציפורן
גרידה מתפוז
רבע כוס מיץ תפוזים
להכנת מילוי תמרים ;
מחממים בסיר על הגז את התמרים עד להתרכחות מוסיפים מעט מיץ תפוזים
בערך רבע כוס .
ורבע כפית קינמון גרידת תפוז מערבבים היטב לאיחוד ומשאירים בצד לקירור.
אופן ההכנה :
שמים את כל המצרכי הבצק בקערה מלבד המים ואבקת אפיה ! שופכים את כוס השמן הרותח בזהירות מערבבים היטב .ומוסיפים את המים לפי הצורך .
ללוש לבצק אחיד
ולחלק ל 3 כדורים
לרדד כל כדור למלבן ( נעזרים בנייר אפיה מתחת לבצק ומעל לבצק )
למרוח שליש מהמילוי תמרים
לגלגל לרולדה.
ניתן לייצור קישוט מצובט של מעמול
לחתוך ולטגן בשמן עמוק.
כשמתקררים לטבול בסירופ מעט חם.
לסירופ:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית מיץ לימון
להרתיח על אש גבוהה בערך 15 דקות
בהצלחה אסתי❤️