Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
קילן קמח לבן
כפית אבקת אפייה
3 כפות שטוחות סוכר
כף שטוחה מלח
3 כוסות מדידה מים
200 גר' נטורינה או חמאה
1/4 כוס שמן לשימון הידיים ומשטח העבודה

אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את הקמח, המים, הסוכר, אבקת האפייה והמלח
2. לשים את מצרכי הבצק לישה ידנית ארוכה וטובה (זה חשוב) למשך כ- 10 דקות לפחות

3. מורחים מעל הבצק כף שמן כדי שלא יתייבש ומשאירים למנוחה של חצי שעה

4. משמנים את היד, מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים ונותנים עוד מנוחה של חצי שעה

5. פותחים כל כדור בצק לעיגול גדול ודק

6. מורחים עם היד מרגרינה (בערך כפית וחצי – חשוב שתהיה רכה מאוד!), מקפלים את העיגול לחצי, שוב מורחים מרגרינה, מקפלים שוב לרבע, מורחים שוב מרגרינה ושוב קיפול אחרון (סה"כ 3 פעמים)
לבסוף יוצרים כדור, פותחים אותו לעיגול שטוח, נותנים מנוחה, מרדדים לעיגול בקוטר 20 ס"מ והרי לכם בצק מלאווח ביתי.
מטגנים כל מלאווח עם כחצי כף שמן משני הצדדים

מלאווח ביתי
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

195 מתכונים