Share with:


חלבי

אופן הכנה

למילפיי שמות שונים – אחדים קוראים לו קרמשניט. בכל מקרה מדובר בקינוח מעולה לאירוח ?

מצרכים למתכון:
1 חבילת בצק עלים-להפשיר לילה במקרר
הכנת בצק עלים:
לחתוך את הבצק לריבועים או מלבנים לפי הגודל שרוצים(לא לרדד את הבצק).
בוזקים מעל אבקת סוכר ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה(כך אפשר לאפות 2 תבניות במקביל).
מוציאים מהתנור ואחרי דקה חוצים בזהירות את לחצי ומניחים בצד שיתקררו.

לקרם פטיסייר:
חצי ליטר חלב
חצי כוס סוכר
3 כפות קרונפלור
1 מקל וניל רצוי ומומלץ אך לא חייב
1 אינסטנט פודינג וניל

תוספת לקרם פטיסייר:
1 שמנת מתוקה גדולה
1 אינסטנט פודינג וניל

לקישוט :
אבקת סוכר

הוראות הכנה לקרם הפטיסייר:
את קרם הפטיסייר רצוי להכין יום לפני האפייה של המילפיי.

מרתיחים את החלב ומקל הוניל.

בינתיים שמים בכוס את הקורנפלור והסוכר עם חצי כוס חלב ומערבבים הכל יחד עד שהסוכר והקורנפלור נמסים וללא גושים.

כאשר החלב רותח מוציאים את המקל וניל, חוצים אותו באמצע ומוציאים את הגרגרים עם סכין ומוסיפים אותם לחלב.

מערבבים היטב ומוסיפים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לערבב עד שזה מבעבע.

מעבירים את התערובת לקערה ומכניסים פנימה את האינסטנט פודינג, מערבבים היטב שלא יווצרו גושים.

מצננים מעט, מכסים את הקרם עם ניילון ניצמד ומכניסים להתייצבות ל-לילה שלם.

לאחר לילה שלם במקרר, מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקרר – מכניסים למיקסר ומקציפים אותו, מוסיפים שמנת מתוקה ואת האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקצף יציב.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר גדול ומזלפים על התחתית שתי שורות של קרם ומכסים עם החלק העליון ובוזקים מעל אבקת סוכר.
לשמור בקירור.

מילפיי קלאסי
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים