חומרים לבצק:
100גרם סוכר
250 גרם חמאה רכה
560 גרם קמח
1שקיק אבקת אפיה
100 מ"ל מיץ תפוזים
2 ביצים
גרדה מ 1 תפוז או לימון
מעט מלח.
חומרים למילוי:
חבילה של ממרח תמרים – אפשר גם תמרים מרוסקים.
70 גרם אגוזי מלך קצוצים
70 גרם פיסטוקים קצוצים- מי שאוהב
****אבקת סוכר לזרייה על העוגיות
אופן ההכנה :
1. בקערת מיקסר עם וו לישה , לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אלסטי
וגמיש.
2. מחלקים את הבצק ל2 כדורים מכסים כל כדור בניילון נצמד ומכנסים למקרר ל- 3 שעות מנוחה .
3. לאחר המנוחה , מרדדים את הבצק למלבן, מורחים ממרח תמרים ומפזרים את האגוזים והפיסטוקים הקצוצים.
4. מגלגלים את הבצק לגלילה מהודקת.
5. מכנסים את הגלילות למקפיא ל 15-20 דקות למנוחה.
6. לאחר המנוחה מוצאים את הגלילות מהמקפיא ועם סכין חדה לחתוך עיגולים ברוחב 3 ס"מ .
7 את העיגולים מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכנסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שיקבלו צבע זהוב.
8. לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור אפשר לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר.