Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
500 גר' קמח חיטה
500 גר' קמח חיטת דורום
2 כפות שמרים או מחמצת ביתית
1 משפר אפיה
2 כפות שמן זית
3 כוסות מים פושרים או לפי הצורך
1 כף מלח

אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח,מוסיפים שמרים או מחמצת ואת משפר האפיה,מתחילים ללוש במהירות נמוכה ומוסיפים את השמן את המים בהדרגה ובסוף את המלח,ממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד 6 -8 דקות עד לקבלת בצק במרקם חלק, מקמחים מעט את הבצק שמים בקערה ומתפיחים כ40 דקות להתפחה ראשונה, לאחר מכן חוצים את הבצק ל 2 ומכל חצי הכנתי 4 בגטים קטנים,מעבירים את הבגטים לתבנית בגטים מקומחת או לתבנית אפיה רגילה ע"ג נייר אפיה, מפזרים קצת קמח מעל ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות ,חמש דקות לפני שמכניסים לתנור חותכים עם סכין חדה 3 פסים אלכסונים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות משהו כמו חצי שעה 40 דקות, בתחתית התנור יש לשים קערה עם מים חמים, לאחר האפייה יש לשים את הלחמים על רשת לצינון.

לחם בסגנון איטלקי
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים