Share with:


פרווה

אופן הכנה

של לינדוש האלופה..לא תפסיקו להכין…

כרובית – שוטפים ומשרים במים עם מעט מלח גס ומעט חומץ לחיטוי
שוטפים שוב היטב ומפרקים לפרחים בגודל סביר לטעמכם.

סיר גדול עם מים + כף מלח גס מרתיחים ומכניסים את פרחי הכרובית,
ל-10-20 דקות תלוי במידת הרכות הרצויה (אני בישלתי עד לריכוך כמעט מלא.

במקביל טיגנתי עם כף שמן 2 בצלים גדולים חתוכים לחצאי רצועות רחבות, הוספתי מעט מים מידי פעם (שמן לא בריא לדעת רבים)
וסלסילת פיטריות שמפיניון (ללא הרגל וקלופות) פרוסות עבה.
מתבלים, מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה חריפה, ½ כפית כוסברה יבשה.
מערבבים ומכבים להבה.

לוקחים פיירקס מתאים, מרססים מעט בתרסיס שמן, שופכים פנימה את כל הטוב הזה, שוב ספרי תרסיס שמן מעט מעל, ומכניסים לתנור חם ב-180 מעלות לכ-20-30 דקות (תלוי בתנור)או עד קבלת גוון שזוף במידה הרצוייה…
***מחסלים הכל..למה? כי לא ניתן לעמוד בטעם הנפלא.***

כרובית אפויה וטעימה במיוחד_גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

74 מתכונים