Share with:


טבעוני

אופן הכנה

**מצטערת שאין לי שם לתת קרדיט, למרות שאת התוספות אני הוספתי.

ליטר חלב סויה
6 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את החלב, מכבים את האש, ומוסיפים את הלימון תוך עירבוב קל, וממשיכים לערבל מידי פעם עד להתגבשות הגבינה.

אם לא התגבש, מוסיפים מעט מיץ לימון ומערבבים.
מסננים דרך חיתול.

לאחר כמה דקות כשהנוזלים ירדו, מתקבלת גבינה, ואז מומלץ לתבל.
טיפ: כדאי ורצוי להשאיר מעט מנוזלי הגבינה למידת הצורך בטחינת הגבינה ולמירקמה הסופי..

**טוחנים במעבד מזון 2-3 בצלים ירוקים, חתוכים, עם הירוק, ומוסיפים את הגבינה הצוננת ו-1-2 כפיות טפנד זיתים שחורים או זייתי קלמטה ללא הגרעין., 1-2 כפיות שמן זית ןמעט מיץ לימון לקבלת מרקם קטיפתי.
מתבלים: מלח, פלפל , פפריקה חריפה, טועמים ומשפרים תיבול וטעמים.

טופו = ככל שממתינים עם הגבינה וירידת הנוזלים ממנה, מתקבל טופו, אך זה לא כלכלי…

גבינה מהממת מחלב סויה (כמובן שפרווה)_גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

65 מתכונים